Un cutremur cu magnitudinea 4,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seara la 144 de kilometri distanta vest de Atena, in regiunea Peloponez din sudul Greciei, provocand pagube materiale usoare, a anuntat Observatorul pentru geodinamica de la Atena, citat de AFP.

Calificat drept "slab" de catre observator, seismul a avut loc la ora 17.12 GMT (19.12, ora Romaniei), iar epicentrul sau a fost localizat la distanta de cinci kilometri in largul orasului Aígion. O biserica si o cladire abandonata din Aigion au suferit pagube materiale, potrivit primelor informatii aparute in presa din Grecia.

Orasul Aigion a fost in 1995 epicentrul unui seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter, soldandu-se cu peste 20 de victime si pagube materiale semnificative, scrie MEDIAFAX.

Grecia este una dintre tarile europene cele mai frecvent atinse de cutremure. In ianuarie, mii de persoane au ramas fara adapost pe Insula Kefalonia, in Marea Ioniana (vest), dupa un seism cu magnitudinea de 5,8 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.