Armata ucraineana desfasoara in decursul mai multor zile exercitii militare, pentru a fi pregatita se se apere in cazul unui "atac la scara larga" din partea Rusiei sau a insurgentilor prorusi.
"Cu siguranta suntem pregatiti sa ripostam oricarei agresiuni militare, deoarece desfasuram antrenamente in fiecare zi", a declarat colonelul ucrainean Semion Kopelnik, intr-un interviu pentru postul ucrainean Espreso TV. "Bineinteles, trebuie sa incercam sa pastram asa-numitul armistitiu, deoarece autoritatile ucrainene au depus foarte multe eforturi pentru a-l obtine. Din pacate, rebelii de la Donetk si Lugansk nu au scopul de a mentine pacea, in contextul in care au organizat alegeri proprii", a adaugat el.

Colonelul a subliniat ca "in general, suntem pregatiti pentru aparare".


La sase luni de la izbucnirea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 4.000 de morti, autoproclamatele republici Donetk si Lugansk au organizat duminica alegeri "prezidentiale" si "parlamentare". In pofida avertismentelor Occidentului, Rusia a anuntat ca "respecta" alegerile locuitorilor din aceste zone, cerand Administratiei de la Kiev sa inceteze operatiunile militare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.