Pentru prima data in Europa, la o ferma de curci din nordul Germaniei, a fost semnalata o noua tulpina de gripa aviara, H5N8.
Prezent pana in prezent "in Asia, in special in Coreea de Sud", virusul a fost identificat intr-o ferma din landul Mecklembourg-Pomerania de Vest, afectata de un val de morti neexplicate in randul pasarilor domestice, a declarat Ministerul regional al Agriculturii intr-un comunicat. Este "prima aparitie in Europa" a acestei tulpini de virus, care nu a fost detectata si "in randul pasarilor salbatice", continua ministerul, potrivit MEDIAFAX.

Curcile bolnave au fost sacrificate, ferma a fost dezinfectata, iar un perimetru de securitate de "minimum trei kilometri" si o zona de monitorizare "de cel putin zece kilometri" au fost instituite, potrivit aceleiasi surse.
Aceasta tulpina este diferita de forma A(H5N6), de asemenea noua, impotriva careia Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a avertizat in sepembrie, din cauza virulentei puternice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.