Cel mai scump palat rezidential din lume, Palatul Alb al lui Recep Tayyip Erdogan, are un cost de constructie de peste 490 de milioane de euro si 1.000 de camere.

Construit intr-un teritoriu impadurit protejat de lege din Ankara, Palatul Alb este de patru ori mai mare decat Versailles, permitandu-i lui Erdogan sa il intreaca in grandoare pe Louis al XIV-lea, Regele soare al Frantei, scrie Business Insider, care prezinta un tur video al palatului. In interior, un coridor maiestuos duce la o scara impresionanta, iar stilul arhitectonic pare sa fie o combinatie de traditii otomane si seljuk cu cel al unei statii feroviare moderne din China, scrie mediafax.

Toaletele au tapet din matase, iar intreaga cladire este inconjurata de un parc impadurit. Sute de copaci au fost doborati pentru a face loc noii locuinte a presedintelui, care a construit, pentru precautie, un buncar subteran. Costul total al complexului se ridica la 490,7 milioane de euro, potrivit ministrului turc de finante, Mehmet Simsek, suma dubla fata de estimarile initiale.

"Asa numitul sultan a construit asta pentru el intr-o tara in care trei milioane de oameni sunt fara loc de munca", a spus Kemal Kilicdaroglu, liderul partidului din opozitie si unul dintre criticii lui Erdogan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.