Serviciile de informatii norvegiene se asteapta la un proiect de atentat pe teritoriul national in decurs de un an, ca urmare a intensificarii amenintarii jihadiste, reprezentata de gruparea Stat Islamic.
"In urmatoarele 12 luni, este probabil ca Norvegia sa fie expusa amenintarii si tentativei de atentate teroriste", a informat serviciul de informatii interne (PST), intr-o evaluare actualizata a amenintarilor. PST evoca in special apelul publicat in septembrie de organizatia Stat Islamic impotriva tuturor tarilor care s-au alaturat Statelor Unite in coalitia care lupta contra gruparii in Irak si Siria, scrie mediafax.

"Terorismul islamist extremist in Europa s-a caracterizat in ultimii ani prin atacuri putin complexe, comise cu instrumente care sunt usor de procurat si utilizat", subliniaza serviciul de informatii. "Atacurile vizeaza din ce in ce mai mult tinte cu acces facil dar simbolice. Astfel de atacuri pot fi dificil de anticipat", adauga PST. Conform serviciului, aproximativ 60 de persoane care au legaturi cu Norvegia s-au deplasat in Siria pentru a participa la jihad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.