Britanicii au desemnat un whisky single malt, produs din orz germinat la o singura distilerie, din Japonia ca fiind cel mai bun din lume.

Prestigiosul ghid britanic "Jim Murray's Whisky Bible" ("Biblia whisky-ului lui Jim Murray", n.r.) a desemnat, in premiera, un whisky produs in Japonia drept cel mai bun din lume.

Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 a fost descris ca fiind "consistent, sec, dar rotund ca o minge de biliard" de ghidul britanic, ce publica recenzii si note privind toate fabricile de whisky din lume, scrie MEDIAFAX.
Locurile al doilea si al treilea au revenit unor marci americane de whisky, William Larue Weller si Sazerac Rye 18 Year Old.
Nicio marca de scotch (whisky produs la o distilerie scotiana, n.r.) nu a fost inclusa in top.

Prima distilerie japoneza a fost fondata in regiunea Kyoto in anii 1920, cu ajutorul lui Masataka Taketsuru, care a studiat la Glasgow inainte de a reveni in Japonia, casatorit cu o scotianca.

In editorialul care deschide ghidul, Jim Murray spune ca este timpul ca distileriile din Scotia (care produc whisky cunoscut sub numele scotch, n.r.) care nu au niciun produs in top sa inceteze sa se mai bazeze pe laurii trecutului. "Unde sunt vechile whisky-uri complexe? Unde sunt amestecurile care ofereau niveluri suprapuse de profunzime?", scrie Murray, comentand ca "este timpul pentru o oarecare doza de umilinta... de revenire la radacini. Este nevoie sa va dati seama ca lipseste ceva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.