Postul american Fox News le recomanda americanilor vinurile din Republica Moldova.

Intr-o emisiune a postului, "Wine with me", realizatoarea Tracy Byrnes, care recunoaste ca nu a fost in aceasta tara, degusta impreuna cu o experta in vinuri din Europa, Christy Canterbury, vinuri din aceasta "fosta enclava sovietica situata intre Romania, la vest, si Ucraina, la nord, est si sud", pe care le recomanda americanilor. Vinurile moldovenesti reprezinta una dintre cele mai importante marfuri de export, iar aproximativ 25% din gospodarii sunt implicate, in diverse etape, in industria vinului, potrivit lui Canterbury. Producerea vinului in Republica Moldova dateaza de pe vremea "Iliadei" lui Homer, adauga ea, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, Republica Moldova are cea mai mare densitate de vii din lume, peste 111.600 de hectare de vii ocupand 7% din terenul arabil al tarii, si cultiva atat struguri autohtoni, cat si de import, a mai declarat Canterbury, adaugand ca indistria vinului reprezinta 3,2% din PIB-ul tarii si 7,5% din totalul exporturilor.

In plus, colectia de vinuri de la Milestii Mici este cea mai mare din lume, potrivit Guinness Book of World Records, cu aproape doua milioane de sticle, adauga postul american. "Iar cea mai buna parte este ca rusilor le place (vinul moldovenesc) si cumpara tone", exclama realizatoarea emisiunii. "Dar stiti ce se intampla cand rusilor le place ceva? Presedintele lor Vladimir Putin impune sanctiuni. Si exact asta a facut cu vinurile din (Republica) Moldova", continua ea.

Este o veste nu tocmai buna pentru cea mai saraca tara din Europa, a carei economie depinde in mare masura de agricultura si de industria vinului, adauga ea. "Asa ca as vrea sa fiti indrazneti si sa beti pentru o cauza. Incercati vinul moldovenesc si sustineti tara", ii indeamna realizatoarea pe americani.

Serviciul rus pentru Protectia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a interzis, incepand din 10 septembrie 2013, importurile de vinuri din Republica Moldova, din cauza "calitatii nesatisfacatoare" a productiei. De asemenea, in 2008, Rusia a interzis importurile de vin georgian in timpul razboiului dintre cele doua tari.

Citeste si:
Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au propus inchiderea...
Inspectorii de la Protectia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.