Moscova pregateste al saselea convoi umanitar care va transporta medicamente si combustibil in estul Ungariei.
"In prezent, zeci de camioane ruse sunt incarcate cu medicamente si combustibil in regiunea Rostov", a declarat Voronov, precizand ca acest ajutor umanitar este furnizat "la solicitarea autoritatilor din Donetk si Lugansk".

In ultima saptamana, Rusia a transportat in estul Ucrainei "peste 2.000 de tone de ajutor umanitar", a adaugat Voronov. Este vorba de al saselea convoi rus cu ajutor umanitar destinat populatiei din bastioanele rebele Donetk si Lugansk.
Duminica dimineata, un al cincilea convoi umanitar format din 50 de camioane trimise de Rusia a intrat in cele doua regiuni separatiste din estul Ucrainei, scrie MEDIAFAX.

Trimiterea ajutoarelor umanitare ruse in estul Ucrainei reprezinta o noua sursa de tensiuni intre Kiev si Moscova, dupa ce Ucraina a acuzat o "interventie" a Rusiei, in urma trimiterii primului convoi, in august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.