Polonia se gandeste la elaborarea unui sistem de aparare antiaeriana alcatuit din rachete cu raza scurta de actiune.
Acest sistem ar trebui sa faca parte din asa-numitul "scut antiracheta si antiaerian" al Varsoviei, alcatuit din rachete cu raza de actiune foarte scurta, scurta si medie. Costul proiectului a fost estimat la aproximativ 30 de miliarde de zloti (7,1 miliarde de euro), in contextul in care Varsovia a anuntat anterior ca intentioneaza sa cheltuiasca in urmatorii zece ani 140 de miliarde de zloti (33,6 miliarde de euro) cu modernizarea armatei.

Furnizorul noului sistem de aparare antiaeriana va fi cunoscut in 2016

Aceste masuri au fost adoptate in contextul ingrijorarilor provocate de criza din Ucraina si amenintarea pe care ar putea sa o reprezinte Rusia.
Astfel, Polonia a anuntat recent ca va consolida, in urmatorii ani, prezenta militara in estul tarii, la frontiera cu Ucraina. Planul prevede suplimentarea efectivelor militare in bazele situate in estul tarii si investitii in infrastructura regionala. Trebuie trase invataminte" de pe urma crizei din Ucraina, a declarat ministrul polonez al Apararii, Tomasz Siemoniak, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.