China a creat o arma-laser capabila sa distruga in zbor avioane fara pilot usoare, a anuntat presa luni, cu cateva zile inainte de Forumul Asia-Pacific, pentru care Beijingul consolideaza masurile de securitate, relateaza AFP.

Acest dispozitiv are o raza de actiune de doi kilometri si poate atinge o tinta aeriana de mici dimesniuni care zboara la joasa altitudine, la mai putin de cinci secunde dupa ce a reperat-o, a precizat agentia China Noua citand un comunicat emis de Academia de inginerie chineza.

Presa de stat a difuzat fotografii cu sistemul, alcatuit dintr-un cub mobil de mari dimensiuni, vopsit in motive de camuflaj, pe care este fixat un tun care emite fasciculul laser. Agentia China Noua a publicat, de asemenea, imagini cu epave ale unor avioane fara pilot distruse in zbor, scrie MEDIAFAX.

Acest sistem de aparare urmeaza sa joace un rol-cheie cu ocazia unor evenimente majore organizate in orase, a adaugat ea.

Beijingul gazduieste saptamana viitoare Forumul Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC), o reuniune la varf in vederea careia capitala chineza se pregateste sa-si consolideze masurile de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.