O persoana angajata a unei agentii ONU si contaminata cu virusul Ebola in Sierra Leone a fost primita in Franta pentru ingrijiri medicale.

"Aceasta persoana, care lucreaza in Sierra Leone in lupta impotriva Ebola, a facut obiectul unei evacuari sanitare si securizate cu un avion special", se arata intr-un comunicat al ministerului. Persoana a fost plasata "in izolare sub inalta securitate in camera speciala de la Spitalul de instructie al armatei Begin (Saint-Mande)", in apropiere de Paris, precizeaza comunicatul. Ministerul nu a vrut sa mentioneze daca este vorba despre un barbat sau o femeie.

"Nu exista nici un alt caz confirmat de Ebola pe teritoriul" francez, a subliniat ministerul.

O asistenta franceza, care a lucrat in Liberia pentru organizatia Médecins sans frontières (MSF) si a contractat virusul, a fost repatriata si tratata in septembrie la acelasi spital militar. Ea s-a vindecat si echipele medicale care au tratat-o sunt in stare buna, au dat asigurari autoritatile.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in Franta au fost inregistrate din iunie mai putin de 500 de "semnalari" privind Ebola, dintre care 18 au fost clasate drept "cazuri posibile", dar nici unul nu s-a dovedit pozitiv.
Pentru cazurile "posibile", analizele sunt realizate in cateva ore de laboratorul de referinta de la Lyon, pentru a determina daca persoana este infectata sau nu.

Aceste cazuri sunt izolate si tratate in unul dintre cele 12 spitale de referinta care pot primi cazuri suspecte sau confirmate de Ebola. Contactele cu aceste persoane sunt reduse la minimum.
OMS a revizuit vineri bilantul victimelor febrei hemoragice Ebola, anuntand 13.567 de cazuri si 4.951 de morti, majoritatea in Liberia, Guineea si Sierra Leone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.