Israelul nu va mai achizitiona aeronave americane de transport de tip V-22, un hibrid intre avion si elicopter.

Decizia ministrului israelian al Apararii Moshe Yaalon contravine asteptarilor armatei israeliene, noteaza cotidianul gratuit, cunoscut pentru abordarea unor pozitii apropiate premierului Benjamin Netanyahu. Potrivit publicatiei, aceasta decizie este legata de constrangeri bugetare, de lectiile trase din cele 50 de zile de razboi din aceasta vara in Fasia Gaza si de acordul incheiat recent cu Washingtonul pentru o noua comanda costisitoare de avioane de lupta americane F-35.

Israelul intentiona sa achizitioneze sase V-22, potrivit Israel Hayom, fapt ce ar fi facut din aceasta tara singura, in afara de Statele Unite, care sa poata mobiliza astfel de aparate. Insa, dupa razboiul din Fasia Gaza, soldat cu aproape 2.200 de morti de partea palestiniana si peste 70 de cea israeliana, Yaalon a decis sa puna accentul pe constructia de blindate si sporirea stocului de munitii de precizie, potrivit cotidianului.

"Unii se tem ca, intr-un moment in care relatiile israeliano-americane sunt deja tensionate, decizia (lui Yaalon) ar putea sa scoata din fire administratia americana", afirma Israel Hayom pe site-ul sau de Internet. "Yaalon va trebui sa convinga Statele Unite ca decizia a fost luata in mod obiectiv si doar in baza intereselor nationale", continua publicatia, potrivit MEDIAFAX.

Relatiile dintre Statele Unite si Israel, aflate in dificultate de mai multe luni, au devenit si mai tensionate in cursul acestei saptamani din cauza unor afirmatii ale unui oficial din cadrul administratiei americane facute intr-un articol al publicatiei The Atlantic axat pe relatiile dificile dintre Barack Obama si Benjamin Netanyahu.

In articol, oficialul american afirma, sub acoperirea anonimatului, ca, "in ceea ce il priveste pe Bibi, este un las", adaugand ca "singurul lucru de care este el interesat este sa isi asigure supravietuirea politica".

Citeste si:
Inchirierea cutiilor din plastic este un serviciu foarte util...
Inchirierea cutiilor din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.