Presedintele-director general al gigantului american Apple, Tim Cook, a vorbit pentru prima data public despre orientarea sa sexuala.

"Sunt mandru ca sunt homosexual si consider ca aceasta orientare sexuala este printre marile daruri pe care Dumnezeu mi le-a dat", a scris Tim Cook - seful gigantului american Apple, care a preluat conducerea companiei dupa moartea lui Steve Jobs -, intr-un editorial publicat de Bloomberg Businessweek.

Aceasta este pentru prima data cand Cook, cunoscut pentru discretia cu care isi inconjoara viata privata, vorbeste despre orientarea sa sexuala, despre care se vorbea deja neoficial in afara companiei. Seful Apple a mai spus ca prietenii si colegii din cadrul companiei stiau ca este homosexual, scrie MEDIAFAX.

"Nu ma consider un activist, dar imi dau seama de cat de mult am beneficiat din sacrificiile altora. Asa ca, daca faptul de a afla ca seful Apple este gay poate ajuta pe cineva care se lupta sa se accepte sau daca aduce vreo alinare cuiva care se simte singur sau daca poate inspira oamenii sa insiste asupra drepturilor egale, atunci merita sa renunt la o parte din intimitate", a mai spus Cook.

Tim Cook a preluat functia de director general (CEO) al Apple in august 2011, dupa retragerea lui Steve Jobs, care a murit la scurt timp dupa aceea, pe 5 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.