"Democratia este pentru necredinciosi", ea este "o unealta hegemonica a Occidentului si contrara islamului", afirma un recrutor, alias Abu Sattar, intr-un interviu pentru site-ul revistei germane Der Spiegel realizat in Turcia, unde acesta efectueaza recrutari pentru gruparea Statul Islamic.

Potrivit site-ului publicatiei, islamistul a cerut sa nu fie fotografiat sau inregistrat, isi tine adevaratul nume si tara de origine secrete dar afirma ca este arab si vorbeste o engleza ingrijita cu accent britanic. Recrutorul si-a ales numele Abu Sattar, pare sa aiba in jur de 30 de ani, poarta o barba neagra pana la piept, are buza superioara si capul rase si poarta o roba neagra pana la pamant. Are asupra sa un exemplar din Coran, invelit intr-o panza neagra, pe care-l tine intr-o geanta din piele neagra, scrie MEDIAFAX.

El recruteaza pe teritoriul Turciei luptatori pentru SI. Islamisti radicali vin in Turcia din intreaga lume pentru a se alatura jihadului (razboi sfant) in Irak sau Siria, iar Abu Sattar le examineaza motivele si profunzimea convingerilor religioase. Revista germana precizeaza ca mai multi membri SI l-au recomandat, independent, pentru interviu, apreciind ca poate explica ce inseamna SI, multi percepandu-l ca pe un mentor ideologic.

Intrebat de Hasnain Kazim de la Spiegel Online daca el crede ca cei care decapiteaza alti musulmani sunt "buni musulmani", Abu Sattar evita sa raspunda. "Crezi ca cei care lanseaza atacuri aeriene asupra unor nunti in Afganistan sau marsaluiesc intr-o tara ca Irak din motive inselatoare sunt buni crestini? Cei responsabili pentru (inchisorile militare americane) Guantanamo sau Abu Ghraib sunt buni crestini?", i-a ripostat el.

Intrebat din nou ce inseamna un bun musulman pentru el si ce fel de persoane recruteaza, islamistul raspunde ca "un musulman este o persoana care urmeaza legile lui Allah fara sa discute". "Sharia este legea noastra", subliniaza el, adaugand ca "noi am constatat ca sunt multi oameni, inclusiv in Germania, care percep desertaciunea lumii moderne si care aspira la valori ca cele incarnate de islam". "Cei care se opun shariei nu sunt musulmani", insista el, adaugand ca "vorbim cu cei care vin la noi si evaluam pe baza de dialog cat de adanca le este credinta".

Citeste si:
Suma pe care SUA o oferă pentru capturarea șefului ISIS....
Suma imensă pe care SUA o...

Pentru salafisti ca Abu Sattar, Coranul este singura lege valida, noteaza revista. Ei refuza sa interprezete Coranul, luandu-l ad literam. Abu Sattar si SI idealizeaza comunitatea care a existat in timpul vietii profetului Mahomed, apreciind ca aceasta era incarnarea practicii islamice si ca religia s-a extins rapid exact din acest motiv. SI doreste sa reinvie aceasta interpretare si sa-i imite pe primii musulmani.

Turcia este considerata un loc-cheie pentru recrutari in SI. Oameni din Europa, Statele Unite si Asia Centrala si de Sud vin la Istabul si stabilesc contacte cu extremistii. Potrivit autoritatilor turce, aproximativ 1.000 de cetateni turci lupta pentru SI. Guvernul neaga ca sustine SI, dar a permis, in trecut, unor jihadisti sa se duca in Irak sau Siria, scrie Spiegel Online, adaugand ca exista indicii ca extremistii primesc hrana, furnituri medicale, armament si munitie via Turcia si ca teroristi raniti au fost tratati in spitale turcesti.

Citeste si:
Musulmanii din România sărbătoresc Kurban Bayram. Ce semnifică...
Musulmanii din România...

In ultimii trei ani, Ankara a sustinut in mod activ indepartarea de la putere a presedintelui sirian Bashar al-Assad si a sustinut grupari care lupta impotriva regimului acestuia, inclusiv grupari islamiste. Ankara "a tolerat, cel putin, activitati de recrutare ale SI in Turcia", acuza publicatia germana.

Afirmatiilor Spiegel Online potrivit careia, in prezent, in lume exista 1,6 miliarde de musulmani, "dintre care unii sunt foarte democrati, altii liberali, iar altii conservatori", "exista musulmani heterosexuali si musulmani homosexuali", "multi dintre ei nu impartasesc ideologia" SI, care se comporta "absurd", ca si cum ar exista numai musulmani care gandesc ca gruparea ultraradicala, Abu Sattar ii raspunde ca "democratia este pentru necredinciosi".

Citeste si:
Der Spiegel: NATO se teme ca nu poate sa faca fata unui atac rus in...
Der Spiegel: NATO se teme ca...

"Un musulman adevarat nu este democrat, pentru ca nu-i pasa despre opinia majoritatilor, iar minoritatile nu-l intereseaza", afirma el, adaugand ca acesta "este interesat doar de ceea ce spune islamul". "Mai mult decat atat, democratia este o unealta hegemonica a Occidentului si contrara islamului. De ce va comportati ca si cum intreaga lume are nevoie de democratie?", subliniaza el. Referitor la homosexualitate, "problema este tratata clar in Coran. Acesta spune ca este interzisa si trebuie sa fie pedepsita", a mai spus islamistul.

Intrebat de ce SI rapeste femei nemusulmane si le transforma in scalve sexuale, cum sunt conforme cu islamul crucuficarile si decapitarile celor de alte religii, Abu Sattar, evita din nou sa raspunda. "De ce nu s-a suparat nimeni pentru numerosii sirieni pe care presedintele sirian Bashar al-Assad ii are pe constiinta? Iar acum, cand vrem sa infiintam un califat, este brusc o problema?", afirma el. "Este datoria fiecarui musulman sa lupte impotriva celor de religii diferite, pana cand intreaga lume i se va inchina lui Allah", continua islamistul, citand versete din Coran.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, mesaj despre democrație și drepturile omului, de...
Marcel Ciolacu, mesaj despre...

Abu Sattar afirma ca este responsabil de aderarea "catorva zeci" de tineri la SI. El a precizat ca acestia sunt strict despartiti in functie de tarile de origine si raman despartiti in timpul antrenamentelor in tabere de pe teritoriul sirian. Contrar unor informatii, el subliniaza ca nu au loc antrenamente pe teritoriul Turciei. Barbati cu experienta pe campul de lupta, care au luptat in Cecenia sau Afganistan, sunt foarte apreciati, a mai declara islamistul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.