Agentii FBI au efectuat perchezitii in locuinta detinuta in Virginia de Nord de un colaborator al administratiei americane, considerat "al doilea Snowden" si suspectat ca a dezvaluit presei lista teroristilor urmariti de SUA, relateaza The Daily Mail in editia online.

Perchezitiile au intervenit dupa ce publicatia online The Intercept, fondata de jurnalistul britanic Glenn Greenwald, a publicat documente secrete din august 2013 continand o lista cu numele celor peste un milion de persoane supravegheate de Statele Unite pentru terorism. Potrivit dezvaluirilor, aproape jumatate dintre persoanele aflate pe aceasta lista nu aveau nicio afiliere terorista, scrie MEDIAFAX.

Documentele au fost dezvaluite de publicatia The Intercept la cateva luni dupa ce fostul consultant al Agentiei americane de Securitate Nationala (NSA), Edward Snowden, a parasit Statele Unite, sugerand, astfel, ca mai exista o alta persoana care ofera documente secrete presei.

De altfel, jurnalistul Glenn Greenwald a afirmat in documentarul "Citizen Four" despre Edward Snowden, prezentat recent in Statele Unite, ca o alta persoana, cu o functie mai mare decat cea detinuta de fostul consultant al NSA, livreaza documente secrete presei. La randul sau, Edward Snowden a mentionat in acelasi documentar existenta acestei persoane si a salutat curajul ei.

Edward Snowden este acuzat de spionaj in Statele Unite dupa ce in mai 2013 a pus la dispozitia presei documente cu privire la programele secrete ale Agentiei pentru Securitate Nationala. In iunie 2013, el a fugit din Statele Unite in Hong Kong, iar in august anul trecut s-a refugiat la Moscova, unde a primit permis de rezidenta pentru trei ani. Dezvaluirile lui Edward Snowden au provocat o dezbatere la nivel mondial referitoare la practicile serviciilor secrete americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.