Potrivit presei locale, zeci de mii de persoane au manifestat din nou impotriva unui proiect al guvernului privind aplicarea unei taxe pe internet.

"Nu vom permite asa ceva", canta o multime alcatuita din persoane de toate varstele, reunita pentru a doua oara in ultimele trei zile pe strazile capitalei ungare in pofida unei temperaturi iernatice.

Un proiect al guvernului condus de Viktor Orban prevede o taxa in valoare de 150 de forinti (0,50 euro) pentru fiecare gigaoctet transferat, o suma pe care partidul premierului conservator a promis sa o plafoneze la echivalentul a doi euro pe luna pentru persoanele fizice. Comisia Europeana a criticat aspru proiectul.

"Taxa pe internet este un simbol al autocratiei guvernului", a apreciat marti in fata manifestantilor Zsolt Varady, seful unei retele de socializare ungare. Multimea i-a raspuns strigand "Orban afara".

Potrivit lui Balazs Gulyas, unul dintre organizatorii acestei mobilizari lansate pe Facebook, proiectul pune in discutie "dreptul la informare". Intr-un domeniu mass-media bulversat de o legislatie restrictiva dupa sosirea la putere a lui Orban in 2010, "Internetul este partea din media cea mai putin controlata de guvern", a afirmat M. Gulyas pentru AFP in cursul manifestatiei.

Manifestatii au avut loc, marti seara, in alte opt orase ungare.

Citeste si: Ungaria: Mii de persoane au protestat fata de taxa pe Internet


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.