Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost supus unei interventii chirurgicale pentru inlaturarea unui chist la glezna.
Serviciul national de informatii (NIS) le-a explicat deputatilor ca problema medicala a fost descoperita in mai si ca medici straini au fost adusi la Phenian pentru a efectua operatia in septembrie sau octombrie, relateaza agentia Yonhap, citata de AFP. Yonhap citeaza deputati din cadrul opozitiei, precum si din randul majoritatii.

NIS a informat de asemenea parlamentarii ca liderul nord-coreean a retrogradat aproximativ 200 de ofiteri ai armatei si ca 50 de persoane au fost executate in Coreea de Nord de la inceputul anului.
Unele dintre aceste executii au legatura cu arestarea si executarea in decembrie a unchiului lui Kim Jong-un, Jang Song-Thaek, mult timp considerat numarul doi in ierarhia regimului, potrivit serviciului sud-coreean de informatii.

De la inceputul lui septembrie si pana la 14 octombrie, liderul nord-coreean, care ar avea 30 sau 31 de ani, a disparut complet de pe scena publica, dupa care a reaparut, sprijinindu-se intr-un baston. Aceasta lipsa a alimentat speculatiile privind starea sa de sanatate si referitoare la ipoteza unei lovituri de stat la Phenian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.