Procurorii sud-coreeni cer condamnarea la moarte a comandantului feribotului Sewol, in urma naufragiului din aprilie, soldat cu peste 300 de morti, majoritatea elevi, relateaza AFP.

Capitanul Lee Joon-Seok este judecat incepand din 10 iunie, in orasul Gwangiu, situat la 265 de kilometri sud de Seul, "pentru omor prin imprudenta in forma agravata". "Inculpatul poarta responsabilitatea cea mai directa si cea mai grea in acest dezastru, deoarece a parasit nava fara a face niciun efort pentru salvarea pasagerilor", a declarat un reprezentant al Parchetului, scrie MEDIAFAX.

"In cursul anchetei judiciare, a incercat sa se justifice si a mintit. Nu a aratat niciun fel de remuscare", a precizat oficialul citat.

In acelasi caz sunt judecati si alti trei ofiteri din cadrul echipajului, dar procurorii cred ca ei aveau responsabilitate mai mica decat cea a comandantului. La bordul feribotului Sewol erau 476 de persoane, inclusiv 325 de elevi de liceu. Doar 75 de persoane au supravietuit naufragiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.