O persoana a murit in urma inundatiilor din sud-estul Bulgariei, in timp ce viscolul continua duminica sa blocheze circulatia in nordul tarii, au anuntat autoritatile, citate de AFP.

Cadavrul unei femei inecate a fost gasit duminica la Burgas. Autoritatile au decretat situatie de urgenta, sambata, in regiunile Burgas, Haskovo si Banite, unde inundatiile au determinat evacuare a sute de persoane si au blocat circulatia, a anuntat Gheorghi Gatev, directorul apararii civile, scrie MEDIAFAX.

In nordul Balcanilor, care traverseaza Bulgaria de la vest la est, furtunile de zapada au blocat circulatia sambata si duminica. Situatia de urgenta a fost decretata si in regiunile Gabrovo si Sevlievo, unde drumurile au fost inchise si s-au inregistrat pene de electricitate in cateva zeci de sate.

Valul de frig insotit de ceata, care a venit brusc dupa o vreme calda, a surprins numerosi soferi. Copaci cazuti si camioane rasturnate au blocat sambata circulatia timp de mai multe ore pe autostrada care leaga Sofia de estul tarii. Circa 40.000 de locuinte au ramas fara electricitate si unele dintre ele fara apa, in urma intemperiilor.

Ninsorile continuau duminica, iar situatia ar urma sa se normalizeze incepand de luni, potrivit previziunilor meteorologice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.