Presedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut vineri ca Moscova l-a ajutat pe fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici sa fuga in Rusia, pe fondul protestelor violente de la inceputul anului, relateaza AFP.

"Nu va ascund faptul ca l-am ajutat pe Viktor Ianukovici sa se refugieze in Crimeea. La acea vreme, Crimeea facea parte din Ucraina", a declarat Putin, precizand ca, dupa cateva zile, presedintele ucrainean de la acea vreme a ajuns in Rusia, scrie MEDIAFAX.

"Dat fiind ca evenimentele din Ucraina evoluau foarte rapid si in mod tumultos, in acele conditii o revenire la Kiev nu ar fi fost recomandata", a precizat Putin, explicand ca o revenire in capitala Ucrainei ar fi fost prea periculoasa.

"O spun clar: Ianukovici a cerut sa fie adus in Rusia si noi am facut acest lucru", a spus Putin.

Viktor Ianukovici, presedinte al Ucrainei din 2010 pana in februarie 2014, a fugit de la Kiev in contextul intensificarii violentelor in Piata Maidan. El este acuzat in Ucraina de "masacrarea civililor" si este vizat de un mandat de arestare. Imediat dupa plecarea din Ucraina, Ianukovici a anuntat ca este in orasul rus Rostov-pe-Don.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.