Jurnalistii americani sunt "tintele preferate" ale militantilor grupului terorist Stat Islamic in Irak si Siria, avertizeaza Biroul Federal american de Investigatii, conform site-ului Politico.com.

"FBI apreciaza, pe baza declaratiilor si mesajelor online, ca membrii grupului Stat Islamic si simpatizantii organizatiei teroriste ii considera pe angajatii presei americane drept tinte legitime pentru acte de razbunare fata de raidurile aeriene efectuate in Irak si Siria", anunta FBI.

"Simpatizantii grupului terorist au lansat apeluri - pe retele de socializare - in favoarea unor atacuri de razbunare impotriva Statelor Unite si a intereselor americane", adauga FBI, potrivit MEDIAFAX.

"FBI a obtinut informatii credibile ca grupari afiliate organizatiei Stat Islamic au misiunea de a rapi jurnalisti in Orientul Mijlociu si de a-i duce in Siria", precizeaza autoritatile federale americane.

Militanti ai grupului terorist Stat Islamic in Irak si Siria au decapitat, in ultimele luni, doi jurnalisti americani - James Foley si Steven Sotloff.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SI) ocupa vaste regiuni din Irak si Siria, unde a instituit un "califat islamic". O coalitie internationala condusa de Statele Unite bombardeaza pozitii ale grupului terorist sunnit in Siria si Irak.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.