Pentru a elimina soarecii tot mai numerosi din Palatul Westminster un parlamentar britanic a dorit sa recurga la ajutorul unor pisici, insa a renuntat la aceasta idee dupa ce un studiu a stabilit ca ar fi avut nevoie de un numar prea mare de feline pentru a rezolva aceasta problema.

Deputata Anne McIntosh a sugerat sa fie folosite pisicile din adapostul de animale aflat vizavi de palatul Westminster, sediul Parlamentului britanic, pentru a solutiona definitiv problemele generate de inmultirea necontrolata a soarecilor din aceasta cladire istorica.

"Populatia soarecilor este dincolo de orice control, mai ales in zonele in care hrana este preparata, iar acest fapt reprezinta, evident, un pericol pentru sanatatea publica", a declarat aceasta membra a Partidului Conservator, aflat la guvernare.
In lipsa unor pisici care sa locuiasca permanent la Westminster, deputata a sugerat ca felinele sa fie eliberate in cladire in fiecare seara, pentru a-si indeplini misiunea lor de vanatori de soareci.

Dar, din cauza dimensiunilor spectaculoase ale Parlamentului britanic, "o hoarda de pisici" ar fi necesara, a declarat, joi, deputatul John Turso, in fata Camerelor Comunelor (camera inferioara a Parlamentului, n.r.).

"Ideea de a avea o haita de pisici in cladirile parlamentare ar genera numeroase dificultati", a subliniat acest politician liberal-democrat.

Deputatul a spus ca ideea unei eventuale eliberari a unui grup de pisici a fost supusa unui "examen complet si riguros" de autoritati, dar acestea au constatat ca exista "dificultati practice si tehnice evidente" pentru ca ideea respectiva sa poata fi implementata.
Premierul David Cameron a adus, in anul 2011, la resedinta sa oficiala din Downing Street Nr. 10 un motan, care a primit numele Larry, dupa ce un sobolan a fost surprins, in timpul unui buletin de stiri televizat, alergand prin fata usii de la intrarea in cladire.

Insa eficienta lui Larry a fost pusa sub semnul intrebarii. Serviciul de presa al premierului a precizat ca motanul primea in fiecare zi cadouri si bunatati culinare si isi petrecea majoritatea timpului "testand confortul oferit de diverse obiecte de mobilier vechi pe care isi facea siesta".

Citeste si:
Mare parte din britanici regretă că au ieșit din UE. Decizia a fost...
Mare parte din britanici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.