Un barbat a fost retinut miercuri dupa ce a escaladat gardul Casei Albe si a intrat pe peluza, dar fara sa ajunga la cladirea in care locuieste presedintele american, asa cum s-a intamplat in urma cu o luna, in alt incident, relateaza AFP.

"Catre ora (locala) 19.16 (joi, 2.16, ora Romaniei), un individ a escaladat gardul din partea de nord a Casei Albe. El a fost arestat imediat, pe peluza, de catre Secret Service", a declarat pentru AFP Edwin Donovan, un purtator de cuvant al politiei de elita insarcinate cu protectia presedintelui american. Barbatul a fost condus la un spital din apropiere, a precizat el.

In varsta de 23 de ani, acesta a fost identificat ca fiind Dominic Adesanya, un locuitor de la Bel Air, in statul Maryland. El nu era inarmat in momentul arestarii. Intr-o inregistrare video difuzata de televiziuni americane, un barbat este surprins in timp ce loveste cu piciorul caini care se arunca asupra sa. El este imobilizat, ulterior, de agenti Secret Service, scrie MEDIAFAX.

Doi caini, raniti in timpul incidentului, au fost transportati la un veterinar, a precizat Secret Service.

In seara lui 19 septembrie, un fost militar, Omar Gonzalez, in varsta de 42 de ani, inarmat cu un briceag, a escaladat aceeasi portiune de gard, a parcurs peste 60 de metri pe peluza si a reusit sa patrunda pe intrarea principala la parterul Casei Albe. El a traversat mai multe incaperi, dupa care a fost retinut. Barack Obama si familia sa nu se aflau la Casa Alba, dar a izbucnit o polemica asupra breselor in procedurile de protectie a presedintelui american, conducand la deschiderea unei anchete si demisia directoarei Secret Service.

Plasat in detentie dupa ce a fost arestat, Omar Gonzales este anchetat pentru patrundere ilegala intr-un edificiu protejat, port de arma "periculoasa" si detinere ilegala de munitie. O judecatoare federala a dispus miercuri ca acesta sa fie expertizat psihiatric, dupa ce o prima evaluare a conchis ca este iresponsabil din punct de vedere penal.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.