Lotul olimpic de astronomie al Romaniei a obtinut sase medalii la cea de-a XIX-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie, din Kirghizstan.

Medalia de aur a fost cucerita de Tudor Costel Cretu, elev in clasa a IX-a Liceul International de Informatica din Bucuresti. Cele doua medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul National "Nicolae Balcescu" din Braila) si Andrei Catalin Raduc (clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti), laureat cu argint si la editia precedenta, scrie MEDIAFAX.

Medaliile de bronz au intrat in posesia elevilor Malina Rosca (clasa a IX-a la Colegiul National "Horea, Closca si Crisan" din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt) si Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti). Andra Gabriela Jitaru a primit si premiul special pentru cea mai buna proba observationala.

Din lotul Romaniei a facut parte si Maria-Cristiana Dedu, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt. Echipa a fost insotita de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul National "I.M. Clain" din Blaj) si Dan Oniciuc (Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt). Editia a XIX-a a Olimpiadei Internationale de Astronomie s-a desfasurat in perioada 12 - 21 octombrie, la Bishkek - Cholpon-Ata (Kirghizstan), si a reunit 80 de concurenti din 16 tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.