Un cameraman al postului american NBC News care a contractat virusul Ebola in Liberia s-a vindecat si ar putea fi externat miercuri.

"Ashoka Mukpo va putea parasi institutia medicala miercuri", a anuntat Nebraska Medical Center intr-un comunicat.

Americanul Ashoka Mukpo, in varsta de 33 de ani, care lucra in Liberia ca freelancer pentru postul de televiziune american NBC News s-a infectat cu virusul Ebola la inceputul lui octombrie si a fost repatriat in Statele Unite.

"Un test de sange negativ a demonstrat ca Ashoka Mukpo nu mai are urme de Ebola in sange si poate fi externat", a explicat spitalul.

Madridul, de asemenea, a anuntat ca infirmiera spaniola Teresa Romero infectata cu virusul Ebola s-a vindecat, potrivit unor rezultate definitive.
Teresa Romero, in varsta de 44 de ani, internata la spitalul Carlos III din Madrid, a devenit la 6 octombrie prima persoana care a contractat virusul Ebola in afara Africii, scrie MEDIAFAX.

Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie, dupa ce a tratat doi misionari de febra hemoragica Ebola care au fost repatriati respectiv la 8 august si 22 septembrie si au decedat cateva zile mai tarziu.
Ebola a provocat moartea a cel putin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.