Samsung Electronics a anuntat ca mai multe dintre dispozitivele sale mobile vor putea fi folosite de catre angajatii Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din SUA.

Platforma de securitate Knox permite utilizatorilor crearea unui "container" virtual securizat in interiorul telefonului, care separa aplicatiile folosite la serviciu de cele personale, transmite MarketWatch. Printre dispozitivele Samsung aprobate de catre NSA se numara smartphone-urile Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy Note 4, Galaxy Note 3 si tableta Galaxy Note. Pe langa terminalele Samsung, angajatii NSA vor putea folosi si telefonul mobil Boeing Black, produs de Boeing.

Anuntul Samsung vine in contextul in care compania incearca sa isi mareasca baza de clienti corporate si guvernamentali, prin dezvoltarea de tehnologii de inalta securitate. Producatorul sud-coreean intentioneaza sa obtina cat mai multe certificate de la autoritatile relevante in domeniul securitatii tehnologice, pentru a putea convinge companiile sa inlocuiasca dispozitivele produse de BlackBerry si alti rivali cu terminalele Samsung.

Oficialii Samsung au declarat la inceputul anului ca 87 de dispozitive mobile sunt echipate cu platforma Knox, insa doar 1,8 de milioane dintre clientii companiei folosesc acest sistem in mod regulat. Samsung a raportat un profit operational in scadere cu 60%, la 3,8 miliarde de dolari, in trimestrul al treilea, cel mai mare decline din 2009 pana in prezent, ca umare a vanzarilor slabe de smartphone-uri si a concurentei crescute din partea Apple si a rivalilor din China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.