Un pacient bolnav de Ebola, tratat la Spitalul Emory de langa orasul Atlanta, in statul american Georgia (sud-est), este a treia persoana care a parasit vindecata institutia.
Bolnavul, un american care a dorit sa-si pastreze anonimatul, "nu mai prezinta nicio urma a virusului si a parasit spitalul catre un loc neprecizat", a anuntat institutia intr-un comunicat, adaugand ca va face o declaratie ulterior. El a fost adus la bordul unui avion sanitar din Liberia, unde a fost infectat. A ajuns la Emory pe 9 septembrie, unde a fost ingrijit in carantina. Ceilalti doi pacienti care au fost ingrijiti anterior in acest spital, un medic si o ingrijitoare misionara contaminati tot in Liberia, au fost externati vindecati pe 19 si, respectiv, 21 august.

Cum se raspandeste Ebola si actiunea sa in organism Al patrulea bolnav, o infirmiera contaminata la spitalul din Dallas, in Texas (sud) - in timp ce ingrijea un pacient liberian, Thomas Eric Dunkan, care a decedat pe 8 octombrie -a fost transferata la Emory pe 15 octombrie. Spitalul nu a oferit nicio precizare cu privire la starea sanatatii acesteia. Pacientul anonim care a fost externat vindecat duminica, afirma intr-un comunicat publicat pe 15 octombrie - ziua in care a fost anuntata infectarea celei de a doua infirmiere la Dallas - ca "vindecarea a fost lunga si complicata".

"Ma indrept catre o vindecare completa si vreau ca publicul sa stie ca, in pofida faptului ca Ebola este o boala grava si complexa, este posibil sa te vindeci si sa-si recapeti sanatatea", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.