O miniserie de televiziune, bazata pe cartea "The Hot Zone" a lui Richard Preston, publicata in 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febra hemoragica, va fi produsa de Ridley Scott si Lynda Obst.

Potrivit The Hollywood Reporter, acest serial va fi produs de studiourile de televiziune Fox, dupa un scenariu adaptat de Jeff Vintar. Proiectul este in planurile celor doi producatori de multi ani, Ridley Scott si Lynda Obst cumparand drepturile de ecranizare a cartii lui Richard Preston la putin timp de la publicarea sa. Acestia au inceput insa sa lucreze la ideea unui serial TV pe tema Ebola abia in ultimul an.

Autorul bestseller-ului "The Hot Zone", Richard Preston lucreaza acum la o continuare a articolului publicat in 1992 in publicatia americana The New Yorker, pe care este bazata cartea sa, iar Ridley Scott si Lynda Obst ar incerca sa includa si noul material in serialul TV.

Acest serial de televiziune va incerca sa ofere o istorie a problemei Ebola, inclusiv relatarea despre un incident din 1989 cand mai multe maimute de la un centru de cercetare din statul american Virginia au fost infectate cu o mutatie a virusului care provoaca febra hemoragica.Ridley Scott si Lynda Obst au intentionat, anterior, ca proiectul sa fie transformat intr-un lungmetraj pentru 20th Century Fox, cu actrita Jodie Foster ca protagonista, scrie MEDIAFAX.

"Cred ca viteza cu care ucide este ceea ce face aceasta boala sa fie atat de infricosatoare. Lumea spera ca va ramane intr-o regiune indepartata a globului, dar acest lucru este o iluzie in lumea moderna", a declarat Lynda Obst pentru publicatia The Hollywood Reporter.

Producatoarea a explicat ca o miniserie de televiziune este modul potrivit de a pune in scena acest proiect, "pentru ca permite o mai mare libertate, fata de structura in trei acte a unui film".

Lynda Obst a produs si pelicula "Interstellar: Calatorind prin univers", realizata de Christopher Nolan, iar Ridley Scott este implicat in realizarea filmului "Exodus: Zei si regi / Exodus: Gods and Kings", cu Christian Bale in rol principal. Ebola a provocat moartea a cel putin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Citeste si:
Alien: Covenant, o aventura care testeaza limitele terorii
Alien: Covenant, o aventura...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.