Retailerul spaniol de moda Mango se afla in centrul unui scandal cauzat de lansarea pe piata a unei camasi pentru femei al carei imprimeu se aseamana cu insemnele trupelor SS comandate de Adolf Hitler.

Acest imprimeu negru, care apare pe o camasa alba lansata de Mango, este foarte asemanator cu simbolul care aparea pe hainele purtate de oficialii nazisti, dar si pe steagurile nazistilor, a relatat si telegraph.co.uk. Mango a comercializat aceasta camasa in Germania, unde alegerea imprimeului similar insemnelor trupelor SS (Schutzstaffel/ Esalonul de protectie) a tinut prima pagina a presei tabloide.

Nemultumirea cu privire la acest imprimeu a fost exprimata si de numeroase persoane in mediul online. Unele dintre acestea au ironizat decizia Mango de a comercializa o astfel de camasa, pe care au numit-o "Nazi chic".

Unii dintre utilizatorii platformei Twitter au afirmat de asemenea in mod ironic ca acest obiect vestimentar ar face parte din "colectia Eva Braun", o aluzie la partenera de viata a lui Adolf Hitler. Reprezentantii retailerului de imbracaminte au raspuns acuzatilor prin intermediul unui comentariu postat pe contul de Twitter al companiei, spunand ca "regreta nefericita asociere", cauzata de designul acestei camasi.

Compania a precizat ca acelasi model de camasa pentru femei a fost lansat si cu un altfel de imprimeu, respectiv cu inimioare si cu stelute.

Recent si retailerul de moda Zara a fost implicat intr-un scandal similar. Astfel, in luna august, Zara a retras de la vanzare o bluza de pijama pentru copii, pe care era brodata o stea galbena, in urma valului de polemici generat din cauza asemanarii acelui detaliu vestimentar cu steaua impusa evreilor de catre nazisti. Acel obiect vestimentar in stil marinaresc, cu dungi albastre si albe, pe care era brodata o stea galbena cu sase colturi, a fost disponibil doar cateva ore pe site-ul magazinului online al grupului Zara.

"Designul original se inspira din insignele de serif din westernurile americane, care sunt adeseori aurii si au sase colturi", a precizat la momentul respectiv un purtator de cuvant al lantului spaniol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.