Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Rusia, Franta, Italia si Germania au cazut de acord asupra utilizarii de avioane fara pilot pentru supravegherea incetarii focului in estul Ucrainei, in special la granita ruso-ucraineana.

"Am cazut de acord asupra utilizarii de avioane fara pilot, o tehnica moderna care permite definirea zonelor care sunt vizate de atacuri", a anuntat Putin in cursul unei conferinte de presa, la Milano.

"Italia, Franta si Germania si-au exprimat dorinta de a lucra impreuna la acest proiect, iar Rusia va participa la randul sau", a subliniat el.
Experti urmeaza "sa se reuneasca la Viena pentru a rezolva problemele tehnice", sub egida Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), a precizat presedintele rus.

OSCE a anuntat vineri seara ca va organiza imediat consultari pe acest subiect.

Vinerea trecuta, Germania si Franta au propus, oficial, sa trimita avioane fara pilot pentru supravegherea incetarii focului in estul Ucrainei, sub egida OSCE. Miercuri, la Berlin, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, si omologul sau francez Laurent Fabius si-au exprimat dorinta ca OSCE sa ia cat mai rapid o decizie. OSCE a mobilizat deja in Ucraina o misiune speciala de monitorizare (SMM), alcatuita din 250 de observatori in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.