Ministrul Sanatatii Marisol Touraine a anuntat ca Franta vrea sa interzica vanzarea anumitor produse care favorizeaza consumul de alcool, dar in special consumul sporadic dar excesiv de alcool sau "binge drinking" in randul tinerilor.
"Vor exista masuri specifice in primul rand vizandu-i pe minori, pentru ca aceasta este prioritatea. Va fi interzis ca de-acum inainte sa se vanda produse care fac alcoolul cool", a declarat ea pentru postul de radio Europe1, cu cateva ore inainte de prezentarea proiectului de lege in domeniul Sanatatii in Consiliul de Ministri.

Printre produsele vizate ea a mentionat "imagini de fundal pentru telefoane mobile sau tricouri cu scene prea putin amuzante pe tema betiei". Vanzarea acestor produse va fi sanctionata, dar si "tot ceea ce va incuraja" "binge drinking" in universitati si asociatii, a adaugat ea.
Textul prezentat miercuri urmeaza sa introduca o infractiune specifica de incitare la "binge drinking" - comportament cunoscut si sub numele de "biture express" - pentru care va fi prevazuta o amenda in valoare de 15.000 de euro si un an de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.