Barack Obama si Ban Ki-moon, au indemnat comunitatea internationala sa isi dubleze eforturile pentru a face fata epidemiei de Ebola, care face ravagii in trei tari din Africa de Vest.

In cursul unei conversatii telefonice cu Ban Ki-moon, Barack Obama a insistat asupra necesitatii ca toate statele membre sa raspunda la apelul ONU si sa furnizeze "personal, echipament si material (...) pentru stoparea bolii la sursa", a anuntat Casa Alba.

"Cei doi lideri au cazut de acord asupra faptului ca, in fata amenintarii ridicate de Ebola, comunitatea internationala ar trebui sa arate mai multa hotarare si angajament pentru a raspunde in mod decisiv" acestei crize, continua comunicatul Executivului american.

In paralel, Barack Obama si omologul sau francez François Hollande au subliniat necesitatea infiintarii cat mai curand posibil a unor centre de tratament in tarile africane afectate. "Toate tarile au un rol de jucat", au subliniat cei doi presedinti de stat. Ebola a provocat moartea a peste 4.000 de persoane de la inceputul anului din aproximativ 7.400 de cazuri inregistrate in sapte tari, in principal in Liberia, in Sierra Leone si in Guineea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.