Pentru lupta impotriva gruparii Statul Islamic (SI) Turcia a autorizat Statele Unite sa foloseasca bazele sale aeriene, in special importanta baza de la Incirlik, in sud.
"Detaliile utilizarii (bazelor turce in lupta impotriva SI) sunt in continuare in curs de elaborare", a declarat acest oficial pentru AFP, sub protectia anonimatului. Fortele aeriene americane folosesc de mult timp baza de la Incirlik, situata in sudul Turciei, iar aproximativ 1.500 de americani sunt stationati in aceasta.

Insa, pana in prezent avioanele americane folosite in bombardamente impotriva SI decoleaza de la bazele aeriene Al-Dhafra din Emiratele Arabe Unite (EAU), Ali al-Salem din Kuwait si Al-Udeid din Qatar, unde se afla si Centrul Operational Aerian american pentru 20 de tari din regiune (CAOC). Baza din Qatar este dotata cu o pista de aterizare de 4,5 kilometri si constituie un important centru logistic, in cadrul caruia se afla si un vast depozit de munitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.