Potrivit unui studiu realizat online de Nielsen, fructele, ciocolata, gustarile pe baza de branza si iaurtul sunt principalele alimente consumate intre mese in Europa.

La nivel global, vanzarile au crescut cu 2%, la 374 miliarde de dolari, sustinute de evolutia din America de Nord, cea de a doua mare piata de snack-uri, dupa Europa. Ciocolata, bomboanele si guma de mestecat au contribuit cu 46,5 miliarde de dolari la vanzarile totale de snack-uri in Europa, in timp ce consumatorii americani prefera gustarile sarate, acestea avand o contributie de 27,7 miliarde de dolari la vanzarile totale.

"Desi dulciurile traditionale isi pastreaza suprematia in vanzarile totale de snack-uri, se remarca o evolutie pozitiva in vanzarea gustarilor cu un continut redus de zahar, ceea ce indica o schimbare in mentalitatea consumatorilor, care se orienteaza catre alimentele sanatoase", a spus Susan Dunn, vicepresedinte in cadrul Nielsen.

Studiul Nielsen privind obiceiurile alimentare ale consumatorilor a fost realizat in perioada 17 februarie-7 martie si reuneste opiniile a peste 30.000 de respondenti cu acces la Internet din 60 de tari.

Ciocolata este alimentul preferat intre mese, 64% dintre respondenti declarand ca au consumat ciocolata in decursul ultimelor 30 de zile, urmata de fructe proaspete (62%), legume (52%), prajituri si biscuiti (51%), sandvisuri (50%), iaurt (50%), branzeturi (46%) si chipsuri sau biscuiti sarati (44%).

Majoritatea respondentilor considera ca snack-urile trebuie sa aiba cat mai putine ingrediente artificiale, iar o treime dintre acestia prefera gustari cu continut redus de zahar, sare, grasimi si calorii. In privinta ingredientelor benefice, o treime dintre consumatori prefera gustarile cu un continut ridicat de fibre, proteine si cereale integrale, iar 34% cumpara alimente organice.

Pe de alta parte, doar 27% dintre respondenti sunt inclinati sa isi portioneze gustarile, potrivit studiului. Aproape 80% dintre participanti consuma snack-uri ca sa isi potoleasca foamea intre mesele principale, numai 45% dintre acestia inlocuind una dintre mese cu o gustare.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

"Perceptia generala este ca snack-urile sunt menite pentru consumul dintre mese, si nu pentru a inlocui o masa principala. Cu toate acestea, un mod de viata activ conduce deseori la nevoia de manca in graba, iar foarte multi oameni aleg produsele fast-food, care pot fi bogate in calorii si sarace in nutrienti", a spus Dunn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.