Desi are numai cinci ani si sufera de autism o fetita din Marea Britanie a uimit lumea cu tablourile pe care le creaza, care ar putea fi confundate uneori cu opere de Monet sau Renoir.

Iris Halmshaw are cinci ani, locuieste in Leicestershire (Marea Britanie) si nu a vorbit niciodata din cauza bolii de care sufera, informeaza CNN.

Parintii fetitei, Arabella Carter-Johnson si Peter-Jon Halmshaw, au realizat in jurul varstei de doi ani ca fetita nu vorbeste si nici nu poate pastra contactul vizual cu oamenii. Dupa ce copilul a fost diagnosticat cu autism, parintii s-au gandit ca pictura ar ajuta-o pe fetita sa se exprime, astfel ca i-au cumparat pensule si acuarele.

"De la primul desen, ea a umplut panza cu culori si nimic nu era intamplator. Totul era gandit foarte bine. Ea era atat de multumita si de fericita si atunci ne-am dat seama ca am gasit un mod de a intra in lumea ei si de a interactiona cu ea", povesteste mama fetitei. Picturile realizate de Iris, la trei ani, au fost postate pe Facebook de catre parinti, iar reactiile au fost uimitoare.

Doi ani mai tarziu, cererea pentru tablourile fetei sunt foarte mari, iar presa internationala a remarcat talentul deosebit al lui Iris. Arabella Carter-Johnson a creat chiar o pagina web (irisgracepainting.com), unde se vand atat tablourile originale, cat si copii ale acestora. Vara trecuta, mai multe dintre tablourile realizate de Iris s-au vandut cu cate 1.500 de lire sterline, iar site-ul are are peste un milion de accesari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.