Vedetele chineze care au consumat droguri, au apelat la serviciile prostituatelor si au fost implicate in diverse alte infractiuni nu vor mai avea voie sa apara la televiziune, pe marile ecrane si in alte tipuri de transmisiuni media.

Aceasta interdictie formulata de organismul care reglementeaza mass-media chineza, inclusiv radiodifuzorii si agentiile de publicitate, a fost luata cu scopul "de a pastra industria sanatoasa", relateaza cotidianul oficial China Daily.

"Celebritatile care incalca legea nu ar trebui sa fie invitate in aceste programe, iar transmisiunile care contin cuvinte rostite de ei ar trebui sa fie suspendate", afirma acelasi cotidian chinez, citand un comunicat al organismului de reglementare. "Recentele cazuri in care au fost implicate vedete care au consumat droguri sau au apelat la serviciile unor prostituate au afectat imaginea industriei de divertisment si reprezinta un exemplu negativ pentru tineri", precizeaza acelasi articol din China Daily.

Procurorii chinezi au aprobat in luna septembrie arestarea lui Jaycee Chan, fiul celebrului actor Jackie Chan, un star al filmelor cu arte martiale. Jaycee Chan este acuzat de consum de droguri si reprezinta cel mai recent nume adaugat pe lista vedetelor chineze care au incalcat legile in vigoare din aceasta tara.

Autoritatile chineze au arestat in ultimele luni mai multe vedete de categorie B in urma unor scandaluri care au implicat consumul de droguri, iar acele cazuri au fost tratate pe larg atat in institutiile media de stat cat si in cele private. Printre persoanele arestate se numara vedete de film si de televiziune, regizori de film si un scenarist renumit.

Unul dintre regizorii arestati este banuit ca a apelat la serviciile unor prostituate.

Decizia luata de organismul de reglementare a audiovizualului chinez intervine intr-o perioada in care autoritatile din aceasta tara au lansat o campanie la scara larga impotriva extravagantelor si a decadentei. Presedintele Xi Jinping a promis ca va lupta impotriva coruptiei si a exceselor comise de elitele chineze, principala sursa de nemultumire in randul populatiei, in contextul in care prapastia dintre bogati si saraci continua sa se adanceasca in aceasta tara.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.