Un episod necunoscut din viata lui George W. Bush, arestarea pentru conducere in stare de ebrietate a fostuluui presedinte american, a fost dezvaluit de legenda australiana a tenisului John Newcombe.

Incidentul a avut loc in 1976, in apropiere de resedinta parintilor fostului presedinte, in statul Maine. George W. Bush, presedinte al Statelor Unite din 2001 si pana in 2009, a recunoscut aceasta arestare chiar inainte de scrutin, in 2000, in urma unor dezvaluiri in presa americana.

Triplul campion la Wimbledon se afla in masina in acea noapte. John Newcombe, care a pastrat discretia asupra acestui incident, a declarat joi seara pentru postul de radio SEN de la Melbourne ca era invitatul tatalui lui "W", George H. W. Bush, la acea vreme directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA). "Ne-am dus la pubul de la colt", a spus John Newcombe. "Era cam petrecaret la vremea aceea", a adaugat el.

Au inceput sa bea bere. "Dupa cam patru beri, mi-am ridicat paharul cu dintiii, l-am golit si am zis «din ce esti facut, George?». Atunci a fost nevoit sa faca la fel", a continuat Newcombe.

Tenismenul a spus ca a baut, dupa aceea, alt pahar. "L-am privit si i-am spus «te indrepti sau ce?». Atunci a facut si el la fel", a adaugat el Iesind din bar, sotia tenismenului a propus sa conduca ea, dar George W. Bush a spus ca se simte bine, a continuat Newcombe. "Aveam de facut vreo cinci kilometri, dar dupa un kilometru si jumatate a fost arestat. Politistul a iesit din masina si l-a pus sa mearga in linie dreapta. A facut-o destul de bine, dar a fost un pic insolent".

George Roussel, insarcinatul cu comunicarea al lui George Bush tatal, era prezent si el. A incercat sa-i explice politistului care tocmai-i intocmise un proces-verbal viitorului presedinte cu cine avea de-a face. "Politistul a spus «O, Doamne, tocmai i-am dat un proces-verbal fiului directorului CIA, voi avea probleme mari». Dar procesul-verbal era deja redactat".

Citeste si:
Șase elevi din Argeș au venit în stare de ebrietate la ore. Ce...
Șase elevi din Argeș au venit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.