Pentru a oferi ajutor statelor afectate de virusul Ebola, Uniunea Europeana a anuntat marti o operatiune aeriana.

Trei avioane cargo de tip Boeing 747 vor fi trimise in Sierra Leone, Liberia si Guineea. Primul urmeaza sa decoleze vineri de la Amsterdam, transportand 100 de tone de material cu destinatia Freetown, capitala statului Sierra Leone, a precizat Comisia, potrivit unui comunicat. Operatiunea, desfasurata de UNICEF, va costa un milion de euro.

Comisia Europeana va pune in aplicare, de asemenea, un sistem de evacuare medicala, pentru a permite personalului strain afectat de virus sa fie repatriat cu avionul "in maximum 48 de ore spre spitale europene". Comisia Europeana a cerut anterior "clarificari" din partea Spaniei pentru a detecta bresa din sistemul sau de sanatate care a permis contaminarea cu virusul Ebola a unei asistente de la un spital din Madrid, a anuntat marti un purtator de cuvant, scrie MEDIAFAX.

Epidemia de febra hemoragica cauzata de virusul Ebola s-a soldat cu 3.439 de morti in Africa de Vest din 7.478 de cazuri inregistrate in cinci tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) realizat la 1 octombrie si publicat vineri.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene au raspuns la apelul Comisiei Europene, furnizand spitale de campanie, ambulante, produse sanitare, echipamente de protectie si experti, in special Marea Britanie. Franta, Austria si Belgia, a anuntat Comisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.