Noua strategie de aparare civila a tarii in cazul unor amenintari militare va fi prezentata de Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta in urmatoarele zile.

Acesta strategie prevede protectia populatiei atat in situatia unor dezastre provocate de om, cat si in cazul unor amenintari militare.

"Noua strategie, spre deosebire de cea veche, nu mai prevede evacuarea generala, cand populatia pasnica este transportata in afara orasului in cazul inaintarii trupelor inamice", a declarat seful departamentului pentru protectia populatiei, Serghei Akatiev, intr-un interviu pentru Izvestia.

"Analiza conflictelor militare contemporane arata ca, de obicei, actiunile armate se desfasoara cu ajutorul unor arme de inalta precizie, fapt ce nu presupune distrugerea unor spatii extinse. Din acest motiv, Ministerul pentru Situatii de Urgenta va pune accent pe refugii si constructii in scop de aparare", a adaugat Akatiev, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, Moscova planifica sa introduca o noua categorie de structuri de protectie - adaposturi care vor fi construite in blocuri de locuinte. "Spre deosebire de adaposturile in caz de bombardament din perioada sovietica, noile contructii nu au scopul de a proteja in cazul unor atacuri nucleare, insa vor fi capabile sa apere populatia de fragmente ale obuzelor si cladiri in curs de prabusire", a declarat oficialul rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.