Un convoi german de aproximativ 100 de camioane cu ajutor umanitar se indreapta in prezent spre estul Ucrainei, a anuntat sambata Ministerul german al Cooperarii si Dezvoltarii, citat de AFP.

Potrivit ministerului german, convoiul "transporta diverse echipamente" si urmeaza sa ajunga in estul Ucrainei "la mijlocul lui octombrie". De asemenea, ministrul Dezvoltarii, Gerd Müller, urmeaza sa se deplaseze pe 14 octombrie in orasul Harkov, aflat sub controlul autoritatilor de la Kiev, scrie MEDIAFAX.

Cele peste 100 de camioane transporta materiale de constructii, haine de iarna, paturi, instalatii de incalzire si truse de igiena, potrivit sursei citate. Valoarea acestor materiale a fost estimata la 10 milioane de euro, a adaugat ministerul german.

"Am trimis aceste ajutoare in semn de solidaritate. Locuitorii din Ucraina pot conta pe sustinerea noastra", a declarat ministerul, potrivit unui comunicat.

Anterior, Berlinul a anuntat ca intentioneaza sa trimita 200 de soldati in Ucraina pentru a asigura securitatea misiunii OSCE, pentru care Franta si Germania au propus avioane de supraveghere fara pilot, relateaza cotidianul Bild.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.