Noul comandant american al fortelor internationale din Afganistan, generalul John Campbell, a declarata ca fortele de securitate afgane au inregistrat in acest an cele mai grave pierderi, cu pana la 9.000 de militari si politisti ucisi sau raniti de talibani,

Pierderile inregistrate de armata si politia afgana au crescut foarte mult in ultimii doi ani, in conditiile in care fortele NATO se retrag treptat si lasa armata afgana sa preia conducerea si sa participe la majoritatea luptelor din tara.

Generalul Campbell, care a preluat recent comanda Fortei internationale a NATO (ISAF), a precizat prin videoconferinta din Kabul "ca, in total, numarul victimelor afgane, care include morti si raniti, este intre 7.000 si 9.000 pentru 2014", cat pentru intregul an 2013.

"Se inregistreaza o crestere a numarului de victime in randul fortelor de securitate afgane, dar era de asteptat, intrucat ele sunt cele care conduc acum", dupa ce au preluat conducerea de la fortele ISAF, a adaugat el. "Exista un mare procent de victime in randul fortelor de politie deoarece se afla in prima linie", a explicat generalul Campbell. "Acestea nu sunt atat de bine echipate precum armata afgana sau fortele speciale", a mentionat oficialul american, scrie MEDIAFAX.

Peste 2.200 de soldati americani au fost ucisi in Afganistan in cei 13 ani de conflict si peste 19.000 raniti. Victimele inregistrate in randul armatei americane sunt din ce in ce mai putin numeroase in masura in care fortele NATO se retrag din Afganistan.

SUA dispun in continuare de 40.000 de soldati in Afganistan, o cifra care urmeaza sa scada la mai putin de 10.000 pana la sfarsitul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.