In cadrul consolidarii dispozitivului militar pentru raidurile aeriene in Irak Franta a trimis trei avioane de vanatoare suplimentare si o fregata in Golful Persic.
"Dispozitivul militar francez va avea astfel noua avioane Rafale", stationate la baza franceza Al Dhafra, in Emiratele Arabe Unite, precizeaza Statul Major francez. Franta participa la campania de raiduri aeriene impotriva pozitiilor din Irak ale grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria).

"Suplimentarea dispozitivului militar are rolul de a oferi o mai mare sustinere fortelor irakiene. De asemenea, trebuie sa avem mijloace navale capabile sa participe la misiuni in colaborare cu aliatii", adauga Statul Major al armatei franceze. Franta ofera armament serviciilor de securitate kurde care lupta cu grupul terorist sunnit Stat Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.