Dmitri Rogozin a avertizat, in cadrul unei intalniri la Moscova cu liderul regiunii separatiste din Republica Moldova, Evgheni Sevciuk, ca Rusia isi va proteja cetatenii in cazul unui conflict armat in Transnistria.

"Vreau sa le spun tuturor care nu gandesc ca noi: nu trebuie sa-si bage nasul in Transnistria (...), nu trebuie sa sporeasca tensiunile, pentru ca acolo locuiesc cetateni rusi", a declarat Rogozin, citat de agentiile de presa rusesti. "Nu trebuie sa se intrebe daca Rusia isi va apara propriii cetateni. Ea o va face fara ezitare. Rabdarea si forta noastra nu trebuie puse la incercare", a adaugat vicepremierul rus, cunoscut pentru declaratiile sale dure.

"Rusia isi va indeplini rolul istoric: garantarea pacii si securitatii in Transnistria (...). Si, desigur, apararea drepturilor cetatenilor rusi, oricat de departe ar fi, este o prioritate pentru Guvernul rus", a continuat el, potrivit MEDIAFAX.

Dmitri Rogozin este reprezentantul presedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria, un mic teritoriu separatist prorus din Republica Moldova, aflat la frontiera cu Ucraina, care a cerut sa fie anexat de Rusia, dupa alipirea Crimeei in martie. In mai, Rogozin a adus la Moscova petitii care cereau Rusiei sa recunoasca Transnistria, in pofida unei tentative a autoritatilor moldovene de a le confisca.

Vicepremierul rus face parte dintre oficialii rusi influenti sanctionati de Uninea Europeana in contextul crizei ucrainene. Liderul regimului separatist de la Tirasol, Evgheni Sevciuk, si ministrul de Externe din regiunea transnistreana, Nina Stanski, se afla intr-o vizita la Moscova, pentru discutii referitoare la situatia economica a regiunii in urma semnarii de catre Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.