Miercuri dupa-amiaza au fost descoperite alte cinci cadavre pe varful muntelui japonez Ontake, care a erupt sambata, bilantul provizoriu al tragediei fiind in prezent de 48 de morti.

Patruzeci si trei de cadavre fusesera deja descoperite incepand de sambata pana miercuri in zona eruptiei vulcanului cu o altitudine de 3.067 metri situat intre prefecturile centrale Nagano si Gifu. Operatiunile de salvare au fost reluate miercuri dimineata, la patru zile de la eruptia care a surprins in zona sute de turisti. Echipele de salvare au fost nevoite marti sa suspende operatiunile de cautare, de teama unei noi eruptii.

VIDEO Catastrofa in Japonia! Cel putin 30 de oameni au murit in urma eruptiei unui vulcan!

Fortele de autoaparare nipone au reusit insa miercuri dimineata sa aterizeze cu elicopterele pe munte, de unde au recuperat mai multe cadavre ce fusesera reperate in zilele precedente. Ele au avut insa surpriza de a descoperi si alte corpuri neinsufletite. Potrivit unor relatari de la fata locului, numeroase persoane sunt in continuare date disparute.

De altfel, prefectura din Nagano a anuntat ca "o ancheta este in curs de desfasurare pentru a stabili numarul persoanelor disparute". Potrivit unui purtator de cuvant, "operatiunile de cautare sunt dificile si necesita timp, astfel ca, deocamdata, este imposibil sa se precizeze cand va fi anuntat bilantul" definitiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.