Un barbat care avea asupra sa o arma fara ca Secret Service sa fi observat a urcat in lift cu presedintele american Barack Obama in timpul vizitei acestuia la Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor din Atlanta, la 16 septembrie, relateaza Washington Examiner, in editia electronica.

Amenintarea la adresa presedintelui pare sa fi fost minima, dar incidentul a expus o bresa in protocoale de securitate importante ale Secret Service, potrivit unor surse citate de cotidianul american. Informatia a aparut in aceeasi zi in care directoarea Secret Service, Julia Piercon a fost audiata de o comisie a Camerei Reprezentantilor in legatura cu incidentul din 19 septembrie, cand un barbat a sarit gardul Casei Albe si a patruns in resedinta prezidentiala.

O sursa familiara cu acest caz a declarat ca Obama se afla in lift cu personalul sau din cadrul Secret Service in momentul in care un ofiter de securitate de la CDC care opera ascensorul a inceput sa faca fotografii si filme cu presedintele folosind-si telefonul mobil si comportandu-se neprofesionist. Raspunzand comportamentului barbatului, unul dintre agentii care se aflau cu Obama a contactat un membru al echipei de protectie care se ocupa de cazurile de activitate suspecta pentru a-l prelua pe barbat si a-l intervieva, scrie MEDIAFAX.

In timp ce acesta nu a negat ca a facut poze, supervizorul sau din cadrul CDC, prezent la intervievare, i-a spus ca s-a comportat iresponsabil si i-a cerut sa ii predea arma, fapt care i-a socat pe ofiterii Secret Service.

Inainte ca presedintele sa mearga undeva, agentii Secret Service verifica cine va avea acces la liderul american si orice persoana inarmata are nevoie de acord special, existand posibilitatea de a nu i se permite sa poarte arma in prezenta presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.