Zece persoane au fost ucise si noua ranite, miercuri, in bombardamente din Donetk, bastion al separatistilor prorusi din estul Ucrainei, dupa ce un maxi-taxi si o scoala au fost vizate de obuze in prima zi a noului an scolar, a anuntat administratia regionala, citata de AFP.

Patru persoane au fost ucise si alte opt au fost ranite cand un obuz a explodat in apropierea unei scoli situate in districtul Kievski, la patru kilometri de aeroportul din Donetk, teatrul unor confruntari violente, in ultimele zile, intre armata ucraineana si insurgentii prorusi. Alte sase persoane au fost ucise si una a fost ranita intr-un maxi-taxi vizat de o racheta, a precizat administratia intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Anterior, Primaria anuntase ca sase adulti au fost raniti dupa ce un obuz a aterizat in apropierea unei scoli din Donetk, in prima zi a noului an scolar. "Obuzul a aterizat la cinci metri de scoala", spargand geamurile. Copiii au coborat intr-un beci. Sase adulti au fost raniti, parinti si profesori, dintre care unul este in stare grava, declara pentru AFP o sursa din cadrul Primariei.

In pofida unui armistitiu consolidat pe 20 septembrie in cadrul unor negocieri la Minsk intre Kiev, Moscova, rebeli si OSCE, confruntarile armate intense continua, cu armament greu, in jurul aeroportului din Donetk, principalul oras aflat sub controlul rebelilor.

Luni a fost cea mai sangeroasa zi de la intrarea in vigoare a armistitiului, pe 5 septembrie, cu noua morti in randul armatei ucrainene si patru civili ucisi. De atunci, cel putin 57 de persoane au fost ucise in estul Ucrainei. De la inceputul confruntarilor armate, in aprilie, au fost omorate 3.200 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.