In regiunea Languedoc, din sudul Frantei, in noaptea de luni spre marti au fost mobilizati o mie de pompieri unde ploile puternice au provocat inundatii grave.
Orasul Montpellier a fost afectat in mod deosebit, aproximativ 30 de drumuri, inclusiv cele de acces catre aeroport, fiind impracticabile dupa revarsarea apelor raului Lez. Departamentul Herault a fost plasat sub cod rosu din cauza riscului de inundatii si torente de noroi.

Localnicii au declarat ca acestea sunt cele mai puternice ploi din ultimii peste zece ani. Pana in prezent nu s-au inregistrat victime, dar intemperiile au avariat infrastructura locala, iar scolile au fost inchise. Compania feroviara SNCF, care a avut trei trenuri blocate de inundatii, a sfatuit cetatenii sa nu calatoreasca decat daca este absolut necesar. La Nimes, 1.800 de persoane au ramas blocate in gara duminica seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.