Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, s-a aratat optimist legatura cu negocierile pe tema programului nuclear iranian.


"Negocierile mai au nevoie de timp; sunt dificile", a declarat Lavrov. "Dar am un optimism prudent privind rezultatul", a adaugat seful diplomatiei ruse. In opinia lui Lavrov, "toate partile sunt interesate de obtinerea unui acord". "Inca mai avem timp pana pe 24 noiembrie", a adaugat el, conform MEDIAFAX.

Marile puteri din grupul P5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, China, Franta si Germania) au stabilit, la New York, cu Iranul termenul-limita de 24 noiembrie pentru a ajunge la un acord definitiv pe tema programului nuclear iranian. Potrivit ministrul rus de Externe, "subiectele cele mai dificile" urmeaza sa fie negociate. Anterior, seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, a deplans absenta unui "progres semnificativ" la negocierile de la New York.

Israelul si Occidentul suspecteaza ca Iranul incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran neaga acuzatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.