Potrivit premierului britanic David Cameron interventia Marii Britanii in Irak poate dura cativa ani daca va fi autorizata de Parlament.

"Aceasta va fi o misiune care nu va dura cateva luni, ci cativa ani, dar cred ca trebuie sa ne pregatim pentru acest angajament", a afirmat Cameron in fata Camerei Comunelor, pe care a convocat-o in sesiune extraordinara pentru a vota participarea la coalitia impotriva gruparii teroriste Stat Islamic.

"Caracteristicile acestei campanii vor fi rabdarea si perseverenta", a adaugat el, avertizand ca nu vor fi "trupe britanice sau occidentale care sa ocupe Irakul". "Cred ca trebuie sa facem mai mult in Siria", a mai apreciat premierul, in conditiile in care Parlamentul se pronunta vineri doar asupra posibilitatii de a participa la raiduri aeriene in Irak, scrie MEDIAFAX.

Dezavuat in urma cu 13 luni cand Camera Comunelor s-a opus unor represalii militare contra regimului sirian condus de Bashar al-Assad, acuzat ca a recurs la arme chimice, David Cameron ar urma de data aceasta sa obtina majoritatea voturilor. Avioanele britanice de tip Tornado, mobilizate in regiune, ar putea sa efectueze primele raiduri inca de vineri seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.