Un individ din China si a omorat patru copii cu un cutit, un act inexplicabil care se inscrie intr-o serie de atacuri recente.
Agresorul, cautat activ, a atacat copiii in drum spre scoala, in orasul Pingshan din regiunea autonoma Guangxi, a precizat politia locala pentru agentia de presa China Noua. Trei dintre victime au decedat pe loc, iar a patra la sosirea la spital, a precizat sursa citata.

La 1 septembrie, in prima zi de scoala, un barbat a ucis cu o arma alba trei elevi si un invatator la o scoala primara din provincia Hubei. Agresorul, care a ranit mai multe persoane, si-a pus capat zilelor dupa acest acces de furie oarba.

China a fost teatrul si altor atacuri similare comise in scoli. In mai, un barbat a injunghiat cu un cutit de bucatarie opt elevi intr-o scoala primara din centrul Chinei, ranind grav un copil. In 2010, in cadrul a cinci incidente de acelasi tip, au fost ucise 17 persoane, dintre care 15 copii si peste 80 au fost ranite. China a fost afectata in ultimii ani de tot mai multe atacuri cu arma alba atribuite de autoritati islamistilor din regiunea Xinjiang.

Statisticile oficiale arata o crestere globala a criminalitatii in China in ultimii 30 de ani, dar autoritatile subliniaza ca numarul omuciderilor este inferior celui inregistrat in tarile occidentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.